Hämäläisyyteni takia myöhästyin kahdesta jutusta. En ehtinyt mukaan kevään salaiseen neuleystävään enkä Novitan neulomon Tallinnan matkalle :) Molempia harkitsin liian pitkään.

Onneksi sentään eilisillä matkamessuilla oli mukavaa. Ottaen huomioon, että kyse oli matkailusta, siellä oli tosi paljon syötävää. Ohimennessä tarjottiin juotavaa jogurttia, hedelmäjuomaa, maitohappobaktereita purutabletteina, konvehteja ja kovia karkkeja. TallinkSiljan osastolla sai myös pienet näytteet laivojen ruokatarjonnasta. Juotavaakin sai eräältä valuutanvaihtofirmalta. Messujen matkatarjoukset eivät välttämättä olleet kovin hyviä, mutta esim. kilpailujen palkintoina oli ilmaisia lentomatkoja Suomessa ja Euroopassa. 

Messujen voimasuhteet olivat muuttuneet viime vuodesta. Esimerkiksi Finnmatkojen osasto oli pienentynyt puoleen eikä sillä ollut omaa ohjelmalavaa. Myös VR:n osasto oli huomaamattomampi kuin aikaisemmin. Ilmeisesti näytteilleasettajien määrä oli lisääntynyt, koska tyhjää tilaa ei kuitenkaan ollut sen enempää, mutta mitään uutta mahtiosastoa ei kuitenkaan näkynyt.

Joka tapauksessa varmaan menemme sinne ensi vuonna jälleen kerran.