Kun tämä kirjoitus julkaistaan, olemme juhlimassa kaverin 50-vuotista taivalta. Olen syksyn aikana tehnyt lahjan valmiiksi, mutta koska tämä henkilö pitikin isommat juhlat, olen mukana toisessakin lahjassa.

Lahjaa aloin pohtia jo loppukesästä ja päädyin huiviin. Mutta koska päivänsankari ei ole oikein hartiahuivityyppiä, päätin neuloa pienemmän huivin, jonka saa helposti kietaistua vaikka kaulaansa. Lankakauppa Heinistä ostin kerän Rowanin fine lace -lankaa. Väriksi valikoitui utuinen sininen. Lahjan saaja on ainakin joskus käyttänyt sinisiä vaatteita, joten ajattelin värin käyvän. 

Ravelrystä sitten etsin malleja, johon ko. lankaa oli käytetty ja Estnisches Tüchlein/Estonian Shawlette vaikutti parhaimmalta. Ja sen sitten myöskin neuloin.

Tämän neuleen aikana valmistuivat kolmet säärystimet ja ainakin yksi myssy. Tämä vain kesti ja kesti, vaikka kerran kokeiltuani jätin suosiolla 5 nurin yhteen nypyt pois. Tätä ei oikein voinut pitää aivottomana telkkarineuleena sen verran tarkasti piti kaavioita seurata. Onneksi aloitin työn ajoissa.

Vielä lähikuvat:

 Ja sitten vain juhlimaan:)