Meillä on ystäväni kanssa sopimus, että hän ompelee minulle ulkoilupuvun ja minä vastavuoroisesti neulon. Ensimmäinen osamaksuerä on jo valmistunut, Juolukka-sukat elokuun Suuri Käsityökerho -lehdestä.

Näitä sukkia sitten tehtiin pitkään ja hartaasti. Tein varmasti viisi mallitilkkua ja mallineule ei vaan onnistunut. Olin jo huomannut pari virhettä mallineuleen ensimmäisellä rivillä, mutta niidenkään korjaus ei auttanut. Olin jo valmis luovuttamaan, mutta sitten vielä googlasin, jos vaikka jollakin olisi ollut samoja ongelmia. Sitten löysinkin tälle sivulle ja johan alkoi sukan teko sujua.  

Tässä vielä malliksi kuva lehden mallineulesta:

Verratkaa ensimmäistä riviä. Loppujen lopuksi sukat kuitenkin valmistuivat.

Lankana on Kirjo-Pirkkaa ja puikkoina 2,5 mm:n bambut. Huippumallina toimii blogimies;) Sukista löytyy myös käsityön jälki: keskimäisen raitakuvion keskisininen raita on leveämpi kuin kahdessa muussa.

Viikonloppuna kävimme ystäväni J:n kanssa sienessä. Parin tunnin sienestämisen ja teetauon jälkeen lähdimme paluumatkalle, mutta kuinka ollakaan tuttua reittiä ei löytynytkään. Reilun kahden tunnin harhailun ja parin puhelinsoiton jälkeen tapasimme pari koiranulkoilluttajaa, jotka kertoivat lähimmän asfalttitien olevan vain reilun sadan metrin päässä. Loppujen lopuksi pääsimme tuttuun paikkaan ja J soitti miehensä hakemaan meidät ja blogikoiran. Olimme harhailleet useamman kilometrin, mutta onneksi lähdimme liikkeelle aamusta, joten pelkoa pimeästä ei olut. Aina ei Lassiekaan osaa palata kotiin:)

Ystäväni J muuten kertoi tänään löytäneensä blogini viikonloppuna. Perheen lisäksi tästä blogista ei ole tiennyt kuin yksi ihminen neuleblogien  ulkopuolella. No, nyt heitä on kaksi. Terveisiä vaan J:lle.

Elämme muutenkin jännittäviä aikoja; M on aloittanut tänään autokoulussa ajotunnit.