Kampaja on nyt aloitettu myös täällä Päijät-Hämeessä. Kampaja kestää 31.5.2010 saakka ja myssyjä kerätään Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Kampajan on laittanut alulle Hintriika, jolla ei ole omaa blogia, mutta hän on kertonut asiasta ravelryssä. Kampanjasta kertoo myös Punanen blogissaan.

Alkuperäiset ideanikkarit ovat Seijasisko ja Matleena Oulusta ja ympäristöstä. Kampanjan aikana haastetaan ihmiset virkkaamaan ja neulomaan myssyjä sytostaattihoidoissa oleville ja hiuksensa menettäneille pään lämmikkeeksi. Ammattilaiset ovat todenneet, että varsinkin naisille hiusten menettäminen rajujen hoitojen jälkeen on kova paikka. Peruukit hiostavat ja huivit eivät pysy päässä, mutta kalju pää saattaa palella.

Myssyistä toivotaan kutittamattomia ja hiostamattomia pään peittäviä myssyjä. Kokokirjo on laaja, mutta helpointa on varmasti tehdä itselle sopiva. Myssymalleja on tarjolla esim. Seijasiskon ja Matleenan blogeissa, mutta netti suorastaan pullistelee ohjeita. Yhtä ainoaa oikeata ohjetta ei ole. Ihmiset ovat erilaisia, niinpä myös myssymaku vaihtelee.

Materiaaleina käyvät esim. puuvilla, bambu , soija ja merinovilla. Tärkeintä on, ettei materiaali kutita eikä hiosta.  

Valmiit myssyt voi toimittaa Lankakauppa Heiniin (Vesijärvenkatu 17, Lahti) toimitettavaksi kerralla eteenpäin. Myssyihin on toivottavaa kiinnittää lappu, jossa on koko (S,M,L) tai päänympärys. Halutessaan voi lisäksi laittaa materiaalitiedot ja pesuohjeen. Heinolassa myssyjä ottaa vastaan Kätsylä.