Varoitus jo etukäteen; tämä kirjoitus sisältää vain valitusta. Mutta ensin hyvät uutiset: telkkariasentaja kävi sovitusti (tosin sovitun ajan loppupuolella, mutta se nyt oli odotettavissakin) ja vika oli jossain DNA:n "jakotukissa". Siellä oli salama ilmeisesti polttanut sulakkeen. Joten telkkari pelittää taas.

Mutta täälläpäin oli viikonloppuna Summer up -festivaali (=rap-festivaali). Esiintyjälista oli ilmeisesti aika nimekäs sillä saralla esim. Jare&VilleGalle, Petri Nygård, Aste yms. Itse festivaali ei meitä haitannut; asumme sen verran kaukana, ettei musiikki kantanut meille asti. Mutta koska porukkaa on joka puolella kaupunkia paljon enemmän, myös lieveilmiöt lisääntyvät. Nyt tällainen lieveilmiö kosketti meitäkin. Pihasta J:n ikkunan alta käytiin hakemassa kaksi pyörää parempaan käyttöön.

Toinen niistä oli vm. 1971 ja minun vanha pyöräni, joka on kunnostettu M:n käyttöön. Toinen oli miehen pyörä, jota hän käytti useaan kertaan viikossa työmatkoihin. Ilmeisesti mies oli unohtanut juuri tämän kerran lukita pyöränsä. M:n pyörässä ei lukkoa ollutkaan. M:n vaihdepyörä ja minun pyöräni olivat molemmat lukossa ja saivat jäädä paikoilleen.

Tiedän, että pyörät pitää lukita, mutta olettaisin, että edes omassa pihassa ne saisivat olla rauhassa, vaikka lukitus olisikin unohtunut.

 

Tässä kaivataan kavereita.

Paikallisille tiedoksi, jos jossain ojan pohjalla näkyy vanha, sininen Tunturi Pop, jossa on ruostetta mutta uusi satula ja renkaat tai 21-vaihteinen Nishiki miestenpyörä (myös sininen), olisimme kovin kiinnostuneita vinkistä.