Kun muut tehtailevat hienoja huiveja, keveitä kesäneuleita tai villejä virkkauksia, mitä tekeekään meikäläinen - tietenkin villasukkia.

Toukokuussa ostin Susulta lankoja sukkia varten ja lupasin neuloa miehelle sukkia kuskinpalkkaa. Palkka on nyt sitten maksettu. Ensimmäiset ovat Regiaa, Extra Twist Merino Color, ja mallia perus puikoilla 2,5mm. Ainoastaan tiimalasikantapää ja varpaista aloitus sai aikaan vaihtelua.

Kuskipalkka kakkonen on neulottu Austermann Stepistä Katiijan Jalmari-sukkien ohjeella. Nämä sukat teinkin sitten 1,5 kertaisina, koska ohje oli Nalle-langalle ja 3,0mm:n puikoille, ja minähän tein tietysti ohjeen mukaan ensimmäisen sukan melkein valmiiksi ja pienet tuli. Lisäsin sitten silmukoita 2s/puikko ja modasin hiukan ohjetta ja sain juuri ja juuri sopivat. Puikot olivat siis 2,75mm ja silmukoita 17s/puikko.

Lanka oli sen verran tummaa, ettei kuvio oikein erotu kuvassa. Mutta minusta ne olivat oikein kauniit. Ainut ongelma oli, etten oikein tahtonut oppia kuviota ulkoa ja se hidasti neulomista aika lailla.

Muuten sairauskertomus saa jatkoa. Uusiseelantilaisesta flunssasta selvittyä iski brittiyskä. Nyt on nuorison parasta pysyä kotimaassa, en halua enää yhtään ulkomaalaista tautia. Normaaleissa kotimaisissakin on tarpeeksi.

Vielä tämä päivä töissä ja sitten voikin viettää juhannusta ja tälläkin kertaa kotona.

Oikein mukavaa juhannusta kaikille!