Kiitos kaikille ystävänpäivätoivotuksista! Erityisen iloinen olen siitä ainoasta kortista, jonka sain. Kiitos! Ystäväpiirini ei ole kovin aktiivinen ystävänpäivän muistaja. Mutta kuten eräs tänään minulle soittanut ystäväni sanoi: Meillähän joka päivä on ystävänpäivä. 

Kuopion ystävältäni sain ystävänpäivälahjan, mutta esittelen sen täällä vain, jos saan luvan siihen. Miten on?

Kuopion matka sujui hyvin. Siellä tosin oli yli 20 astetta pakkasta, kun astuin junasta, mutta onneksi ystäväni oli autolla vastassa. Ilmeisesti myös pöllölapasista pidettiin, koska ne koekäytettiin jo viikonlopun aikana.

Kuopio on myös hyvin kansainvälinen kaupunki. Turistivirtaan on varauduttu jo katukylttejä myöten. Ja Kuopiossahan ovat ensi kesän asuntomessut.

 

Turisteja tuntui jo olevan paikalla. Ja kulkuneuvot sen mukaiset.

Lauantaina kävimme kaupungilla ja ensin koluttiin design-kirpputori. Sieltä bongasin tämän Riihipeikon kassin. Siitä tulee minulle ensi kesän kesäkassi. Jopa M hyväksyi hankinnan:)

Seuraava kohde oli tietysti - lankakauppa. Tai oli siellä muutakin. Se oli nimeltään Nappi ja Nauha ja siellä todellakin oli nappeja ja nauhoja ja paaaljon muuta. Naganot ovat siellä muuten 1,50 kappale.

Regian ostin yhden jo omistamani orvon seuraksi. Niistä tulee M:lle polvisukat. Naganoista saattaa tulla joskus lapasia.

Sitten käytiin vielä kenkäkaupassa, josta minulle tarttuivat mukaan yhdet talvi- ja yhdet kesäkengät. Kotiväki olikin hiukan ihmeissään, koska yleensä minun ostokseni rajoittuvat vain ja ainoastaan lankoihin.

Paluumatkan matkustin oikein Pendolinolla ja alkumatka sujuikin mukavasti. Mutta joskus Mikkelin jälkeen piti käydä vessassa ja samalla päätin hakea ravintolavaunusta teetä. Kuin ihmeen kaupalla sain teemukin tuotua paikalleni ilman, että olisin kipannut sitä kenenkään päälle. Laskin sitten tarjoilupöydän alas mukia varten. Ja sepä tulikin alas niin vauhdikkaasti, että löi teemukin kädestäni. Joten loppumatkan sitten istuinkin housut märkinä. Onneksi minulla ei ollut  vieruskaveria . Osansa olisi hänkin saanut.

Samalla reissulla aloin tuntea lieviä pahoinvoinnin oireita. Tulen helposti merisairaaksi ja kovaa kulkevan Pendolinon rynkytys on hiukan samanlaista. Joten ensimmäistä kertaa elämässäni sairastuin matkapahoinvointiin junassa!