Nuoriso pisti jokin aika sitten kalenterinsa yhteen ja sopi yhteisen vapaan viikonlopun vietosta kummitytön ja porukkansa luona. Mies, minä ja blogikoira päätimme sitten myös tehdä aivan oman reissun. Kenellekään kertomatta varasimme hotellihuoneen Jyväskylästä. Jyväshovi valikoitui hotelliksi keskeisen sijaintinsa ja Harjun läheisyyden vuoksi. Pitihän blogikoirankin ulkoilemaan päästä. Jyväskylä taas valikoitui kohteeksi, koska meidän piti käydä siellä jo lomalla, mutta se jäi tekemättä ja koska sieltä pääsi kätevästi ajelemaan Tampereelle nuorisoa noutamaan.

Nuoriso lähti perjantaina Tampereelle. Miehen kanssa siivosimme sitten perjantai-illan ja lauantaina puolen päivän aikaan starttasimme blogikoiran kanssa reittiä Asikkala-Sysmä-Hartola-Joutsa-Vaajakoski-Jyväskylä. Tämä reitti kannattaa valita, jos ei ole kiire, koska varsinkin Asikkalan ja Sysmän väliset maisemat ovat upeat. Sitä paitsi moottoritiellä ajaminen on tylsää.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Karoliinan Kahvimylly Joutsassa. Paikkaa oli minulle suositeltu ja olin siitä paikallisesta lehdestä lukenutkin. Emmekä yhtään pettyneet. Sekä suolaiset että makeat tarjoamiset olivat mahtavaa silmänruokaa eikä makuaistikaan kokenut pettymystä.

Karoliinan Kahvimyllyn jälkeen meidän oli tarkoitus käydä Pandan tehtaanmyymälässä Vaajakoskella, mutta myöhästyimme vartin. Emme jääneet sitä suremaan vaan jatkoimme suoraan hotellille. 

Sisäänkirjautumisen jälkeen lähdimme ulkoilluttamaan blogikoiraa Harjulle. Yllätyimme, miten vähän porukkaa siellä oli eikä yhtään ainutta koiraa, vaikka kävelimme siellä ainakin tunnin. Tässä blogikoira kaipailee hiukan kaveria.

 

Lenkin jälkeen blogikoira väsähti, koska siellä oli hurjasti uusia hajuja, vaikkei kavereita näkynytkään.

Miehen kanssa kävimme suihkussa ja lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Tai meillä oli jo aavistus paikasta. Aikoinaan kuopiolainen ystäväni vei minut ensimmäistä kertaa Fransmanniin ja minusta ruoka oli silloin mielettömän hyvää. Ja oli se nytkin.

Ruokailun jälkeen palasimme hotellille ja jäimme Hoviraitille kuuntelemaan trubaduuriduoa, mutta sitten alkoi väsymys voittaa ja painelimme nukkumaan.

Sunnuntaiaamuna olimme jälleen Harjulla jo heti kahdeksan jälkeen. Tällä kertaa kuljimmekin pääportaita.

Aamulla siellä olikin enemmän elämää ja blogikoira tapasi pari kaveriakin. Minä katselin huvittuneena korvallisia puita, joita siellä oli useampia.

Lenkin jälkeen käväisimme aamiaisella ja pakkasimme kasseja. Blogikoira tosin tuntui asettuneen taloksi hotellihuoneeseen.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin yötä Jyväskylässä. Mies on aikoinaan opiskellut siellä, joten hänelle kaupunki oli tosi tuttu. Ja olenhan minäkin sentään ajanut ajokortin Jyväskylässä.

Tämä  on minusta keskustan kaunein rakennus.

Jälleen puolen päivän jälkeen starttasimme liikkeelle ja tällä kertaa kohti Tamperetta. Siellä sittten aikaa kuluikin kahden nuoren neidin kanssa iltaan asti ja loppujen lopuksi olimme kotona yhdeksän jälkeen illalla.