Miehellä on tänään syntymäpäivä. Lahjaksi hän sai liput Pelicansien ensi lauantain matsiin. M ja minä lähdemme mukaan. Sai hän muitakin lahjoja kuten puisen selänraaputtimen, mukin, karkkeja, kirjan ja lumilapion autoon. Ainakin mies vaikutti tyytyväiseltä lahjoihinsa. Tosin hän oli mukana lippuja ostamassa, jotta paikat ovat mieleiset. Toivottavasti vain Pelicans rökittää Jypin lauantaina.


Viime talvena erehdyin lupaamaan miehelle, että lähden joku kerta hänen kanssaan hiihtämään. Nyt hän on alkanut vihjailla, että olisi lupauksen lunastamisen aika. Nimittäin täällä on lunta ja varmaan kohta latujakin. Yksi hidaste on vielä – monot. Sukseni ovat peräisin 80-luvulta ja monot myös. Koska jalan kaari on laskeutunut ja sitä myöden kengänkoko suurentunut, ovat mononi jääneet pieniksi. Ja tietenkään enää ei myydä suksien siteisiin käyvää monomallia. Huuto.netistä olen katsellut uusia, mutta kenkiä on hankala ostaa sovittamatta. Täytyy varmaan kierrellä vielä kierrätyskeskuksia yms. Mononi muuten näyttävät tältä:

 


 

J:llä on jälleen ongelmia Mansessa. Tällä kertaa asunnon patterit olivat lakanneet toimimasta loman aikana ja Englannissahan on tunnetusti rakennustekniikka huipussaan, joten sisälämpötila on uhkaavasti laskussa. Suihkusta onneksi tulee (vielä) lämmintä vettä, samoin keittiön hanasta, mutta vessan lavuaarin hana tuottaa vain haaleaa vettä. Maanantain soitto vuokranantajalle ei ole toistaiseksi tuottanut tulosta. Ehdotin J:lle, että tänään olisi syytä soittaa uudelleen ja edelleen joka päivä, kunnes vika on korjattu.