Sähköpostiini oli tullut pyyntö tämän asian edelleen tiedottamisesta. Ja mielellänihän minä hyvän asian puolesta tiedotan:

Neulekeräys katulasten hyväksi!

Hyväntekeväisyysjärjestö Ohi Älä Käy ry on käynnistänyt neulekeräyksen vähäosaisten lasten hyväksi! Neulo lapasia, pipoja tai kaulahuiveja joulukuussa järjestettäviin myyjäisiin – tyyli on vapaa. Yhdistys ottaa vastaan myös muita käsitöitä. Pääkaupunkiseudulla ja Turussa pidettävien joulumyyjäisten varoilla viedään jouluksi ruoka-avustusta Viron lastenkoteihin, katulapsikeskuksiin ja köyhiin perheisiin.

Neuleet ja muut käsityöt pyydetään lähettämään keräyksen sivuilla olevaan osoitteeseen 30.11.2011 mennessä.

Kaikille osallistuneille yhdistys tarjoaa etusetelin käsityöliikkeeseen!

Myyjäisten pitopaikka- ja aika tullaan tiedottamaan yhdistyksen kotisivuilla.

Keräyksen tuotto julkaistaan joulumyyjäisten jälkeen yhdistyksen sivuilla ja joulun jälkeen yhdistys kertoo matkakertomus -osiossa joulukuun avustusmatkasta.

Humanitäärinen yhdistys Ohi Älä Käy ry on rekisteröity vuonna 2004.

Lisätietoa neulekeräyksestä: www.katulapsiapu.fi/osallistu.html#4

Tapahtuma facebookissahttp://www.facebook.com/event.php?eid=219528191447435

 

Itse sen sijaan laskin lööperiä viime kirjoituksessa. Onneksi Susu oli tarkkana ja oikaisi. Olen siis tehnyt neulehankintoja tänä vuonna myös Salossa ja se on oikein dokumentoitukin. Puolustuksekseni voin sentään kertoa, että kuvan kipuapusilkkivillat ja siniset langat on jo neulottu. Punaiset vielä kasvattavat lankavarastoa.

Mutta sitten säärystimiin. Ystävälleni tein vähän aikaa sitten kahdet ja hän halusi sellaiset myös pojalleen. Tein sitten makkaramallilla myös pojalle (kohta 22v), mutta neuloin ne hampaita kiristellen, koska ne ovat mustat ja minähän inhoan mustaa sekä värinä että neulottavana. Laitoin nyt sitten niistäkin kuvan ja mallina jälleen M.

Muistittehan kuvassa sitten keskittyä säärystimiin:DD

Puikot taisivat olla 5 mm ja lankana kaksinkertaisena Wool ja Nalle.