Viime viikonloppuna olimme tervehtimässä J:tä hänen uudessa asuinpaikassaan Pietarissa. Viisumiviranomaiset pitivät meitä jännityksessä viime tinkaan. Meillä oli lähtö perjantaiaamuna ja mies ja minä saimme viisumimme keskiviikkoiltapäivänä. Olimme kuitenkin kaikki paperit lähettäneet ajoissa. Mutta parempi myöhään...

Joten perjantaiaamuna juna starttasi kello 8:12 Lahden rautatieasemalta. Viiden tunnin matkan jälkeen olimme sitten Pietarin Suomi-asemalla. J oli meitä vastassa ja pakkasimme itsemme ja matkalaukut taksiin ja ajelimme Nevsky Grand Hotelliin lähelle Verikirkkoa.

 

Kun olimme levitelleet tavaramme ja vähän levänneetkin lähdettiin katsomaan J:n nykyistä majapaikkaa. Hän on perhemajoituksessa, jossa hänellä on oma huone ja vuokraan sisältyy aamiainen. Asuintalo on rauhallisella paikalla ja näyttää tältä:

Ei paha. Seuraavassa kuvassa piti kuvata J:n avaimia, mutta kuvaan tulikin lähinnä takapiha.

Mutta sitten ne avaimet:

Ainakin ovat jykevää tekoa.

J:n asuintalon rappukäytävä poikkeaa hiukan meikäläisistä, mutta onneksi itse asunto on kuulemma aivan viihtyisä.

Tässä kuvassa ei näy sisääntulokerroksen maalattia ja siellä olevat tupakantumpit.

Tämän reissun kulttuuripläyksestä vastaa Iisakin kirkon sisäpuoli, joka on aika vaikuttava.

Ja tässä sitten itse Pyhä Iisakki.

Miehen kanssa käytiin molemmat sytyttämässä muistokynttilät alttarille.

Tämän reissun tarkoituksena oli lähinnä käydä tervehtimässä J:tä ja tuoda hänelle tavaratäydennystä, kun hän kerrankin oli suhteellisen helpon matkan päässä. Lähinnä toimme hänelle lämpimiä vaatteita, koska siellä laitetaan patterit päälle kalenterin ei sään mukaan.

Pietarin joukkoliikenne tuli hyvin testattua. Metron lisäksi käytimme bussia, minibussia ja ratikkaa. Kaikki olivat yleensä tupaten täynnä. Huomaa selvästi, että Pietarin alueella asuu yhtä paljon ihmisiä kuin koko Suomessa. Hinnat olivat todella edullisia; kallein taisi olla minibussi 26 ruplaa/hlö. 

Juna kotisuomeen lähti klo 16:30 paikallista aikaa. Juna oli todella täysi eikä ravintolavaunusta ollut toivoakaan saada istumapaikkaa. Joten tyydyimme Take Away -sapuskoihin ja omalla paikalla ruokailu onnistuu junassa vallan mainiosti. Lahden rautatieasemalla olimme aikataulun mukaan noin klo 21.00.