Eilen illalla tänne saapui ukkosrintama Virosta. Se olikin reipas rintama. Lähiympäristön puut taipuivat kunnolla ja meille tuli kiire tyhjentää terassi irtonaisista tavaroista. Sähköt menivät kymmenen uutisten aikaan ja palasivat puoli kuuden aikaan aamulla.

Huonosti nukutun yön jälkeen oli ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Aamulla sai pyörätiellä väistellä paria kaatunutta puuta ja uskomatonta määrää oksia ja risuja. 

Lomalla en oikeastaan tehnyt mitään erikoista, mutta

                                     - maalasin aidan

                                     - maalasin leikkimökkiä

                                     - kävin päiväristeilyllä Tallinnassa

                                     - kävin uimassa lähes joka päivä

                                     - hikoilin

Mutta teinpä lomalla uuden aluevaltauksen käsityörintamalla.

Elämäni ensimmäinen ristipistotyö on valmis. Olen oikeastaan aika ylpeä itsestäni.

Ristipistopaketin sain Susulta ja Jossulta yllätyslahjaksi yli vuosi sitten. Ensin piti uusia silmälasit, jotta näkisin tehdä noin pientä piiperrystä. Lasien uusimisen jälkeen piti odottaa valoisia kelejä edelleen, jotta näkisin jotain. Tosin vieläkin vastavalossa tuli virheitä. Pahin moka oli kuitenkin se, että sotkin vaaleimman ruosteenruskean ja punabeigen eli nämä värit menivät päinvastoin. Huomasin tämän vasta loppuvaiheessa, joten annoin olla. Eihän tuo pahalta näytä noinkaan. 

Nyt sitten asiasta toiseen. Haluaisin tehdä kummitytölle liivihameen Novitan Tennesseestä (tuli ostettua Prisman alesta puoleen hintaan). Olen etsiskellyt viime päivinä ohjeita, mutta ei ole oikein sopivaa löytynyt. Olisko teillä kellään ehdotuksia, koko olisi noin 3-vuotiaan?